Elköszönés

Elköszönés

 

A 2018-ban hivatalba lépett Országos Bírói Tanács már a megalakulásakor céljaként fogalmazta meg a központi igazgatás tényleges és hatékony felügyeletét, a bírói függetlenség megvédését a bírósági szervezet jogállami működésének biztosítása érdekében. Hitvallásában kinyilvánította, hogy ehhez szükségesnek tartja az átlátható és kiszámítható döntéshozatalt, a nemzetközi kapcsolatok ápolását.

Céljaink változatlanok maradtak a hat év során, és igyekeztünk minden tőlünk telhetőt megtenni ezek eléréséért és az OBT hatásköreinek, státuszának nemrégiben megvalósult megerősítéséért.

Az elköszönés pillanatában köszönet illet mindenkit, aki támogatta törekvéseinket, különösen azokat, akik a bírói karból bármilyen módon kifejezték szolidaritásukat, a Magyar Bírói Egyesületet, amikor kiálltak az OBT mellett, az Igazságügyi Tanácsok Európai Hálózatát, az Európai Bírói Egyesületet és a Nemzetközi Bírói Egyesületet, segítségükkel mindig az európai és nemzetközi bírói közösség részének érezhettük magunkat.

A 2018-2024 között működő OBT tevékenységéhez kapcsolódó valamennyi eddig közzétett anyag, így a korábbi ülések összes jegyzőkönyve a www.obt2018.hu weboldalon érhető el.

A 2024. január 30-ai ülésén megalakuló új OBT tagjainak a bírói függetlenség érdekében végzett eredményes munkát kívánunk.