Találkozót kezdeményezett az OBT elnökével Dr. Handó Tünde, az OBH elnöke

Találkozót kezdeményezett az OBT elnökével
Dr. Handó Tünde, az OBH elnöke

2019.04.01.

 

Dr. Handó Tünde 2019. március 29-én pénteken délután megküldött elektronikus levélben fordult dr. Fatalin Judithoz, az Országos Bírói Tanács elnökéhez, amelyben 2019. április 1. napján hétfőn 13 órára egy személyes megbeszélésre hívta meg.

Természetesen az Országos Bírói Tanács – amely minden eddigi ülésére 8 nappal az ülést megelőzően meghívta dr. Handó Tündét – nyitott a párbeszédre, és elnöke találkozni fog az OBH elnökével egy közösen egyeztetett időpontban. Az OBT elnökének bírói munkájával kapcsolatos hivatali feladatai és a meghívó szokatlanul késői időpontban történő megküldése nem teszi lehetővé, hogy a találkozóra az OBH elnöke által kitűzött időpontban kerüljön sor, azonban az OBT Iroda és az OBH Elnöki Kabinet tud egyeztetni egy közeli időpontról, amelyen ez a találkozó megtörténhet.

Bízunk benne, hogy egy személyes találkozó elősegíti a Juhász Andor díjak, a címzetes törvényszéki, táblabírói és kúriai bírói címek, főtanácsosi és tanácsosi címek adományozásáról történő döntést, és az Országos Bírói Tanács megkapja ehhez a szükséges előterjesztéseket az OBH elnökétől, mivel ez Magyarország bíráinak törvényes érdeke.